kaldata.comПри тестването на индийското противосателитно оръжие, изстреляната ракета взриви сателита Microsat-R.Последиците от

...
kaldata.comПри тестването на индийското противосателитно оръжие, изстреляната ракета взриви сателита Microsat-R.Последиците от
Коментари Харесай

Останките от индийския сателит са се разпръснали на височина от 200 до 1600 км и заплашват МКС

kaldata.com

При тестването на индийското противосателитно оръжие, изстреляната ракета взриви спътника Microsat-R.

Последиците от това се оказаха много непредвидени –  останките от спътника се разпръснаха на височина от 200 до 1600 км и са евентуална опасност за Международна Космическа Станция . Специалистите на НАСА са прекомерно недоволни от случилото се и към сегашен ден са фиксирали и наблюдават придвижването на 400 фрагмента от взривения индийски спътник.

На 27 март тази година министерството на защитата на Индия тества своето противосателитно оръжие. Това в действителност е ракета, която по време на тестванията порази сателита-мишена Microsat-R, който се намираше в ниска околоземна орбита на височина към 300 километра. Индийските военни твърдяха, че всички остатъци ще изгорят в атмосферата на Земята единствено за 45 дни. Но в този момент над 400 къса от този спътник се разпръснаха на друга височина и обикалят планетата.



МКС се намира на височина 410 км и заплаха от конфликт с някои от тези парчета несъмнено има. Microsat бе опустошен на височина към 270 км, а много ненадейно, множеството от неговите фрагменти излетяха нагоре. Те се разположиха на височина от 200 до 600 км с надолнище в диапазона от 95 до 96,5 градуса. Около 60 къса се въртят в орбита с разцвет 600 км, към 30 – с разцвет до 800 км и още към 10 фрагмента са в орбита с разцвет 1600 км. Перигеят на тези орбити е с височина 250 км.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР